Hogyan kell gyömbérszörpöt készíteni?

nlc | 2015. Július 15.
A gyömbérből, pontosabban a szörpjéből isteni nyári frissítőt készíthetünk. A szirupot télre is eltehetjük, hogy a hideg napokba visszacsalogassuk egy kicsit a meleg nyarat.

A gyömbérből készült szörpöt nemcsak szódával hígíthatjuk, ízesíthetünk vele fagyit, pezsgőt, de még fehér fröccsel is kipróbálhatjuk.

Amire szükséged lesz a gyömbérszörp elkészítéséhez:

A gyömbérszörp elkészítése:

A gyömbért hámozzuk meg. Aprítsuk fel kis darabokra vagy reszeljük le. Ha reszeljük, akkor később intenzívebb, kicsit csípős lesz a szörp íze. Adjuk a gyömbért a vízhez, és forraljuk fel. Forrás után, lassú tűzön kb. 30 percig főzzük. Szűrjük le, ne maradjanak a gyömbérlében darabok. 
Nyomjuk ki a citrom levét, szűrjük át, majd a cukorral együtt adjuk a gyömbér levéhez. Addig melegítsük, ameddig a cukor teljesen el nem olvadt. Még forrón töltsük a gyömbérszörpöt üvegekbe, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. 

 Frissítő koktél: így készül a gyömbéres csók

További cikkeink:

Exit mobile version