Gasztro

Hogyan kell jegeskávét készíteni?

A nagy nyári melegben a meleg kávé nem mindenkinek esik jól, viszont a napi rituáléról és a koffeinadagról nehezen mondunk le. Készítsünk hát jegeskávét!

A forróságban minden körülmények között a lehűlést keressük, így előfordulhat, hogy a jól megszokott, finom eszpresszónkhoz vagy hosszú kávénkhoz sincsen kedvünk a meleg nyáron. Szerencsére a jegeskávé jó pár éve töretlen népszerűségnek örvend, és nemcsak a kávézók kínálatában szerepel egyre több fajta, de a legtöbb strandbüfében is kapható a hideg sör és a jeges tea mellett. Most megmutatjuk, hogyan készíthetünk otthon nagyon finom jegeskávét.

Hogyan kell jegeskávét készíteni?

A jegeskávé hozzávalói 2 adaghoz:

  • 2,5 dl kávé (a szokottnál erősebbre főzzük, eszpresszó sűrűségűre)
  • 2 teáskanál cukor
  • kb. 4 gombócnyi vaníliafagyi
  • tejszínhab

Így készítsük a jegeskávét:

A kávét főzzük le, ízesítsük a két teáskanálnyi cukorral. Leggyorsabban úgy tudjuk lehűteni, hogy hideg vizes fürdőbe állítjuk, és így tesszük a hűtőszekrénybe. Ezzel a módszerrel azt is elkerüljük, hogy a kávé megkeseredjen. 
Magas falú, keskeny poharakban szervírozzuk a jegeskávét. A pohár aljába kerüljön a vaníliafagyi, erre öntsük rá a hideg kávét. A tetejére nyomjunk tejszínhabot, amit ízlés szerint megszórhatunk kakaóporral vagy fahéjjal. Szívószállal és hosszú nyelű fagylaltoskanállal tálaljuk.

Így is lehet jegeskávét készíteni:

További cikkeink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top