Életmód

Hogyan kell mojitót csinálni?

Frissítő ízének köszönhetően a mojito a nyár egyik legnépszerűbb koktélja. Most megmutatjuk, hogyan kell elkészíteni.

A koktélok rettentő népszerűek a langyos nyári estéken, de vigyázni kell velük! Finomak, jól csúsznak, ezért tulajdonképpen észrevétlenül üthetnek ki. A vendéglátó helyeken általában drágán mérik ezeket az italokat, a mojitót is, ezért megmutatjuk, hogyan kell készíteni a házi mojitót, amit a barátaink is szeretni fognak.

Hogyan kell mojitot csinálni?

Amire szükséged lesz a mojito elkészítéséhez:

  • menta
  • cukorszirup, porcukor vagy barna cukor
  • lime
  • fehér rum
  • szóda vagy ásványvíz
  • jégkocka

A mojito elkészítése:

Dobj egy hosszú pohár aljára 6-10 mentalevelet, és trancsírozd szét őket. Adj hozzá ízlés szerint barna cukrot, lime-levet és fehér rumot. Töltsd meg a poharat 3/4-ig jégkockával, majd nyomd tele szódával. Kész is a nyáresti frissítő!

A virgin (alkoholmentes) mojito elkészítése:

Nomkodj ki 6-10 mentalevelet egy hosszúkás pohár aljában. Adj hozzá egyenlő arányban lime-levet és cukorszirupot/porcukrot. Tölstd meg a poharat 3/4-ig jéggel, majd nyomd tele szódával a poharat.

A mojito eredeti keverési arányai: A széttrancsírozott mentaleveleket összekeverjük 1 rész cukorral és egy rész citromlével, hozzáadunk 2 rész fehér rumot és a végén két rész szódát.
 

 Így készül Jamie Oliver mojitója:

 További cikkeink:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top