Görögsaláta-rántotta
Hozzávalók:
- 10 db tojás
- 2 ek. olívaolaj
- 2 fej lila hagyma
- 8-10 db koktélparadicsom vagy 3-4 db paradicsom
- ízlés szerint kb. 5-10 dkg feta
- maroknyi magozott fekete olívabogyó
Elkészítés
1. A lila hagymát meghámozzuk és cikkekre vágjuk, a paradicsomot feldaraboljuk (koktélparadicsom esetén csak félbevágjuk). A tojásokat pici sóval felverjük egy tálban.
2. Az olívaolajat felforrósítjuk egy nagy serpenyőben, rádobjuk a hagymacikkeket és 4-5 percig sütjük, míg a széle barnulni nem kezd. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomot és az olívabogyót is, és 2-3 percig sütjük.
3. Beleöntjük a felvert tojást és megsütjük – annyira, amennyire a rántottát szoktuk – ízlés szerint, ki hogy szereti. A végén belemorzsoljuk a fetát is, és így tálaljuk friss kenyérrel.
A receptet Kis-Varga Judit, a Csak a Puffin bloggere készítette.
Még több gyors vacsora az NLC-n:
- Nektarinsaláta kecskesajttal
- Gyors vacsora: csirkés paella
- Mit főzzek ma vacsira? Lengyel palacsintát