Hétvégi menü a világkonyhából

nlc | 2015. Július 17.
Végre itt a péntek, kezdődhet a hangolódás a hétvégére. Mi ismét hoztunk egy hétvégi menütippet, ezúttal nemzetközi ízekkel.

 

Fetakrémes, paradicsomos bruschetta

Hozzávalók:

  • 1-2 csipet só
  • ízlés szerint bors
  • 4 kk. olívaolaj
  • pár levél bazsalikom
  • 100 g feta
  • 2-3 ek. mascarpone
  • 1 kk. fehér borecet
  • 1 baguette
Kategóriaelőétel
Elkészítési idő15 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Vágjuk fel nagyon apróra a paradicsomot, locsoljuk meg borecettel és olívaolajjal.
Turmixoljuk össze a fetát, a mascarponét, és ízesítsük sóval, borssal, egy kevés citromlével. Pirítsuk meg a bagettszeleteket, majd kenjük meg a fetakrémmel, és tegyük rá a feldarabolt paradicsomot.

Tálaláskor díszíthetjük friss bazsalikomlevéllel, és meglocsolhatjuk egy csöppnyi olívaolajjal is.

 

 

Kuszkusz spenóttal, csirkével és fehér babbal

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 konzerv fehér bab
  • 1 ek. paradicsompüré
  • tetejére reszelt sajt
  • 15 dkg spenótlevél
  • fél citrom leve
  • 15 dkg csirkemell
  • 1 ek. vaj
  • 1 ek. olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg kuszkusz
Kategóriaegytálétel
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A kuszkuszt tegyük egy mély tálba, és öntsük fel annyi forró vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje (ízesíthetjük egy kevés ételízesítővel). Takarjuk le, és tegyük félre 10 percre, hogy a levet magába szívja. Amikor a kuszkusz megpuhult, adjunk hozzá egy kanál vajat, és villával keverjük át.

Kockázzuk fel a csirkemellfilét. Egy serpenyőben olvasszunk fel egy-egy kanál vajat és olajat, és a csirkekockákat pirítsuk át rajta. Vegyük ki a húst a serpenyőből, és tegyük a a helyére a felszeletelt hagymát, karamellizáljuk, majd adjuk hozzá a fokhagymát, a megtisztított spenótleveleket és a babot.  Adjunk hozzá egy kanál paradicsompürét, és öntsünk hozzá fél deci vizet. Sózzuk. Rövid ideig pároljuk, majd keverjük össze a megpirított csirkehúst a kuszkusszal, és keverjük hozzá a hagymás spenótot is. Tegyük egy jénai tálba. Öntsünk alá fél deci vizet, reszeljünk rá egy kevés sajtot, és 15-20 percre tegyük be a sütőbe. Fogyasszunk mellé salátát.

 

 

Spanyol burgonyatortilla

Hozzávalók:

  • ízlés szerint só
  • 8 tojás
  • a sütéshez olívaolaj
  • 80 dkg burgonya
Kategóriavacsora
Elkészítési idő45 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A burgonyát meghámozzuk, és vékony karikákra vágjuk. (Készíthetjük uborkagyaluval is.) Nagyon kevés olívaolajon, több részletben puhára sütjük, lehetőleg úgy, hogy ne kapjon színt.

Ez után a tojást kettéválasztjuk, és a fehérjét könnyedén felverjük. Nem kell kemény habot kapnunk, elég, ha kissé felhabosodik, és levegőt viszünk bele. Ezután apránként belekeverjük a tojássárgáját, és beleforgatjuk a közben kihűlt burgonyát.

Széles serpenyőben olajat forrósítunk, és lapos lepényeket sütünk belőle. Csak akkor fordítsuk meg, ha már teljesen megsült az alja, és egyben tartja a tortillát!

Sütés után sózzuk csak meg! Szórhatunk rá frissen vágott zöld fűszereket, pirított szalonnát vagy kolbászt is.

Még több hétvégi menü az NLCafén, ha inkább mást főznél:

Exit mobile version