Nincs szűrő, nincs felesleges vízhasználat, nem forrázod le magad szűrés közben, és 15 perc alatt elkészülhet a tésztád! Szuper videót találtunk a neten, amit ki is próbálunk hétvégén, elvileg így is megfő a spagettitésztánk, és nem lesz ragacsos.
Ha kedvet kaptál a tésztafőzéshez, akkor ajánlunk hozzá egy remek receptet a videó után!
Tonhalas spagetti pirított zöldségekkel
Hozzávalók 2 főre:
- ízlés szerint só
- 3 evőkanál olaj
- 1 csokor petrezselyemzöld
- ízlés szerint őrölt bors
- 1 dl víz
- 1 gerezd citrom leve
- 3 szál újhagyma
- 20 dkg spagettitészta
- 120 g tonhalkonzerv
- 8-10 szem olívabogyó
- 2 dl paradicsomlé
Pirított zöldségek:
- 20 dkg sárgarépa
- 15 dkg zeller
- 3-4 rózsa brokkoli
Elkészítés
A tésztát főzzük meg! Mondjuk pont a videó szerint, serpenyőben.
Közben egy másik vastag falú serpenyőt hevítsünk tűzforróra. Csepegtessünk rá pár csepp olajat, majd 4-5 perc alatt pirítsuk meg rajta a zöldségeket. A brokkolit csak a legvégén adjuk hozzá. Közben finoman sózzuk.
Tegyük egy tányérra a kész zöldséget, majd ugyanebben a serpenyőben 2 evőkanál olajon 1 perc alatt fonnyasszuk meg a felkarikázott újhagymát. Ha vöröshagymát használunk, pár perccel tovább tart. Öntsük rá a paradicsomlevet és a vizet, borítsuk rá a tonhalat, és alaposan keverjük el. Fűszerezzük a petrezselyem kétharmadával, sóval és frissen őrölt borssal. Adjuk hozzá a citromlevet és az olívabogyót. Forraljuk össze, húzzuk le a tűzről.
A megfőtt tésztát keverjük össze a paradicsomos alappal.
A pirított zöldségekkel frissen tálaljuk, a maradék petrezselyemzölddel megszórva.