Hétvégi menü a klasszikustól a különlegesig

nlc | 2015. Július 24.
Jó lenne valami különlegeset enni a hétvégén, de szeretitek a klasszikus, magyaros ízeket is? Akkor ez a hétvégi menü nektek szól!

Nincs péntek hétvégi menü nélkül, így ma is hoztunk három receptet, hogy könnyebb legyen a tervezés. Reggelire és vacsorára különleges ízpárokat, ebédre viszont egy igazi klasszikust ajánlunk. Ugye ti is nagyon vártátok már a lecsószezont?

Kókuszos narancskrémes pirítós

Hozzávalók:

  • 8 db tojás
  • 3 dl tej
  • tepsi kikenéshez vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 zacskó kókuszreszelék
  • 1 db (2,5 cm-es szeletekre vágva) baguette

Narancskrém:

  • 30 g vaj
  • 500 ml krémsajt
  • 500 g porcukor
  • 4 db narancs leve
Kategóriadesszert
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

Habard össze a tojásokat, a tejet és a vaníliás cukrot, majd az öntetbe mártogasd bele a bagettszeleteket! Majd tedd ezeket egy műanyag dobozba, öntsd rájuk a megmaradt vaníliás öntetet, és rakd be pár órára a hűtőbe! 

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, vajazz ki egy tepsit, majd a vaníliás kenyérszeleteket forgasd meg kókuszreszelékben! Ha ezzel megvagy, helyezd a szeleteket a tepsibe, szórd meg még egy kis kókuszreszelékkel, majd süsd körülbelül 30 percig, amíg a kókuszreszelék és a tojás finom arany árnyalatot nem kap. 

Habard össze a tojásokat, a tejet és a vaníliás cukrot, majd az öntetbe mártogasd bele a bagettszeleteket! Majd tedd ezeket egy műanyag dobozba, öntsd rájuk a megmaradt vaníliás öntetet, és rakd be pár órára a hűtőbe! 

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, vajazz ki egy tepsit, majd a vaníliás kenyérszeleteket forgasd meg kókuszreszelékben! Ha ezzel megvagy, helyezd a szeleteket a tepsibe, szórd meg még egy kis kókuszreszelékkel, majd süsd körülbelül 30 percig, amíg a kókuszreszelék és a tojás finom arany árnyalatot nem kap. 

 

 

Lecsó

Hozzávalók:

  • ízesítéshez cukor
  • 5 pár (bőrös) virsli
  • 1,5 kg tv paprika
  • 15-20 dkg (füstölt) kolbász
  • ízlés szerint fűszerpaprika
  • 1 kg paradicsom
  • ízesítéshez bors
  • 3 ujjnyi szalonna
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 fej vöröshagyma
  • ízesítéshez só
  • 1-2 db (erős) bogyiszlói paprika
Kategóriaegytálétel
Elkészítési idő90 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A szalonnát és a kolbászt zsírjára pirítjuk és félretesszük. A zsíron megpároljuk a hagymát, nem szabad túl nagy lángon, mert akkor hirtelen odapirul és nem lesz jó sűrű a szaft. Legalább 30 percig pároljuk, majd jöhet rá a felkarikázott paprika és a fokhagyma. Mi ekkor húzzuk félre és adjuk hozzá a 2 teáskanálnyi pirospaprikát is. Átforgatjuk és fedő alatt 10 percig pároljuk. Majd jöhet bele a paradicsom, és újabb nagyjából 10 perc a fedő alatt. Az utolsó 10 percre azonban levesszük a fedőt, hogy a szaft egy része elforrjon. Ekkor ízesítjük, sóval, borssal és ha kell, egy kevés cukorral, majd jöhet bele a virsli. A végén igény szerint személyenként 2 tojás ráütünk és friss kenyérrel befaljuk. 

 

Grillezett dinnye paradicsommal és sajttal

Hozzávalók:

  • pár csipet só
  • ízlés szerint bors
  • 1 kiscsokor bazsalikom
  • 4 szelet paradicsom
  • ízlés szerint balzsamecet
  • 2 db (félbevágva) mozzarella
  • 4 pohárnyi szelet görögdinnye
Kategóriaelőétel
Elkészítési idő20 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A dinnyét 2-3 perc alatt meggrillezzük, majd ugyanezt tesszük a paradicsommal és a sajttal is. Tornyokat halmozunk belőlük, kicsit megsózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk balzsamecettel.

Még több recept a hétvégi menühöz az NLC-n:

Exit mobile version