Hogyan kell gazpachót készíteni?

nlc | 2015. Augusztus 04.
A gazpacho andalúz étel, hazájában nagyon népszerű. A jéghideg zöldséglevest mi is elkészítettük, és tényleg nagyon jólesik a nyári melegben.

Frissítő és egészséges a gazpacho, ráadásul nagyon egyszerű elkészíteni, mi imádjuk. Ha azt gondolnánk, hogy egy zöldséglevestől nem lakunk jól, akkor nyugodtan együnk hozzá egy szelet barna kenyeret vagy zsömlét.

A gazpacho hozzávalói:

A gazpacho elkészítése:

Szedjük le a paradicsomok bőrét: vagdossuk be hosszában, majd forrázzuk le őket. Fél percig hagyjuk állni a forró vízben, aztán vegyük ki őket és tartsuk hideg víz alá, húzzuk le bőrt. Ezután kockázzuk fel a meghámozott paradicsomokat.

A paprikát felezzük el, csumázzuk ki. Az egyik felét aprítsuk egészen finomra, a másik felét durvábbra. Pucoljuk meg a fokhagymát. A paradicsomot, a durvára darabolt paprikát, a fokhagymát pürésítsük le. A cukorral, sóval, borssal, borecettel és az olajjal ízesítsük. Legalább 2 órára tegyük a hűtőbe.

Hámozzuk meg a kígyóuborkát, hosszában vágjuk félbe és kaparjuk ki a magját. A húsát daraboljuk apróra. A hagymát is finomra kell aprítani. A maradék paprikát, a feldarabolt uborkát és a hagymát összekeverjük, és hozzáadjuk a finomra aprított fűszereket is. Ez lesz a gazpacho levesbetétje.

A levest hidegen tálaljuk, a zöldségkeverékből pedig mindenki annyit tehet a tányérjába, amennyit szeretne.

További cikkeink:

 

Exit mobile version