Gyors vacsora: padlizsános gombóc

nlc | 2015. Augusztus 05.
Olaszos ízeket ajánlunk ma vacsorára, a nyár egyik igazi favoritjával, a padlizsánnal a főszerepben.

Padlizsános gombóc

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • fél csésze + a forgatáshoz liszt
  • ízlés szerint só
  • 1 tojás
  • 1 csésze tej
  • 1 csésze reszelt parmezán
  • 2 szelet (szikkadt) kenyér
  • fél csésze zsemlemorzsa
  • 1 padlizsán
  • 1 csésze reszelt pecorino

Paradicsommártás:

  • ízlés szerint só
  • fél csésze olívaolaj
  • 1 fej lila hagyma
  • szóráshoz: reszelt parmezán
  • 700 g paradicsompüré
Kategóriaebéd
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Sós, forrásban levő vízben 4 percig főzzük a padlizsánt. Alaposan szűrjük le, és hagyjuk hűlni. Préseljük ki belőle a felesleges vizet.

Helyezzük egy tálba a kenyeret és a tejet. A kenyeret pár percig hagyjuk ázni a tejben. A kenyérből, amennyire csak lehet, préseljük ki a tejet. 

Helyezzük egy másik tálba a padlizsánt és a darabokra tört kenyeret. Adjuk hozzá a tojást, a sajtot és a sót. Ezután tegyük bele a kenyérmorzsát és a lisztet. (Ha a keverék túl nedves, adjunk hozzá több kenyérmorzsát és lisztet.) Alaposan keverjük össze, amíg minden hozzávaló egyenletesen el nem oszlik. Kézzel formázzunk golflabdaméretű gombócokat. A gombócokat forgassuk meg lisztben.
 
Egy nagy nyeles serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat. A hagymát pirítsuk meg, adjuk hozzá a paradicsompürét és sót. Enyhén forraljuk fel, majd állítsuk közepesre a lángot. A gombócokat adjuk a mártáshoz, és körülbelül 15 percig főzzük őket. Tálba helyezzük, és megszórjuk a parmezánnal.

Még több gyors vacsora recept:

Exit mobile version