Hogyan kell baracklikőrt csinálni?

nlc | 2015. Augusztus 05.
A sárgabarack nem csak lekvárnak jó, isteni likőrt készíthetünk belőle.

Nem vitás, a sárgabarack az egyik legjobb lekváralapanyag, de nagyon finom likőrt is készíthetünk belőle. Ha már nekiláttunk a befőzésnek, és úgyis tisztítjuk, magozzuk az érett barackokat, tegyünk félre egy keveset, amiből likőrt készítünk. A sárgabaracklikőrt csak úgy, magában is nagy élvezet kortyolgatni, de használhatjuk koktélok alapanyagaként, vagy egy adag vaníliafagyit is nyakon önthetünk vele.

A sárgabaracklikőr hozzávalói:

Elkészítés:

A sárgabarackokat megmossuk, kimagozzuk. A vízzel, a cukorral és a vaníliás cukorral felforraljuk. Ha alaposan felforrt, pürésítsük. Ha kihűlt, adjuk hozzá a pálinkát. Kis lyukú tésztaszűrőn passzírozzuk át, és töltsük üvegekbe.

Így készül a sárgabarackos daiquiri:

Hogyan kell?

Exit mobile version