Carbonara spagetti
Hozzávalók:
- 2 egész tojás
- 100 g érlelt – nem füstölt – toka szalonna
- só, frissen őrölt fekete bors
- 2 tojássárgája
- 320 g spagettitészta
- 100 g + 1-2 ek. frissen reszelt, érlelt juhsajt
Elkészítés
A szalonnát 0,5-1 cm vastag, 2-3 cm hosszú, lehetőleg egyforma csíkokra vágjuk.
Az egész tojásokat a tojássárgákkal együtt egy keverőtálba ütjük, és felverjük. Ezután megsózzuk (csak módjával, mert a sajt és a szalonna is sós) megborsozzuk, hozzáadjuk a reszelt sajtot, és az egészet elkeverjük.
A szalonnát forró serpenyőben üvegesre pirítjuk.
A spagettit forrásban lévő sós vízbe dobjuk, majd amikor eléri az „al dente” („harapható”, nem teljesen puhára főtt) állagot, leszűrjük, a sült szalonnához adjuk, és alaposan összekeverjük. Hozzáadunk kb. egy merőkanálnyit a tészta főzővizéből, majd ezzel is elkeverjük.
A serpenyőt levesszük a tűzről, ráöntjük a sajtos tojást. Az egészet összerázzuk/forgatjuk, majd tányérokra szedjük, megszórjuk még egy kevés frissen reszelt juhsajttal, és azonnal tálaljuk.
Még több recept gyors vacsora témában:
- Édes és gyors: kókusztejberizs vacsorára
- Vacsora nyári estékre: tészta cukkinivel
- Az örök kedvenc: fűszeres sült csirke