Gyors vacsora: carbonara spagetti

Piazza Gabriella / Tavola in Piazza | 2015. Augusztus 12.
Igazi olasz klasszikus a mai gyors vacsoránk. Csak pár hozzávaló, egy jó recept és 30 perc – ennyi kell a tökéletes carbonara spagettihez. Mi adjuk a receptet, a többi rajtatok múlik!

Carbonara spagetti

Hozzávalók:

  • 2 egész tojás
  • 100 g érlelt – nem füstölt – toka szalonna
  • só, frissen őrölt fekete bors
  • 2 tojássárgája
  • 320 g spagettitészta
  • 100 g + 1-2 ek. frissen reszelt, érlelt juhsajt
Kategóriafőétel
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A szalonnát 0,5-1 cm vastag, 2-3 cm hosszú, lehetőleg egyforma csíkokra vágjuk.

Az egész tojásokat a tojássárgákkal együtt egy keverőtálba ütjük, és felverjük. Ezután megsózzuk (csak módjával, mert a sajt és a szalonna is sós) megborsozzuk, hozzáadjuk a reszelt sajtot, és az egészet elkeverjük.

A szalonnát forró serpenyőben üvegesre pirítjuk.

A spagettit forrásban lévő sós vízbe dobjuk, majd amikor eléri az „al dente” („harapható”, nem teljesen puhára főtt) állagot, leszűrjük, a sült szalonnához adjuk, és alaposan összekeverjük. Hozzáadunk kb. egy merőkanálnyit a tészta főzővizéből, majd ezzel is elkeverjük.

A serpenyőt levesszük a tűzről, ráöntjük a sajtos tojást. Az egészet összerázzuk/forgatjuk, majd tányérokra szedjük, megszórjuk még egy kevés frissen reszelt juhsajttal, és azonnal tálaljuk.

 

Még több recept gyors vacsora témában:

Exit mobile version