3 kávés desszert, ami garantáltan feldobja a napodat

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2015. Augusztus 12.
Hogy egy jegeskávé vagy egy görög frappé milyen jól tud hűsíteni ezekben a forró napokban, azt a kávé szerelmeseinek nem kell elmesélni. Az ismerős ízeket ezúttal sütibe csomagoltuk, és máris készen lett néhány kellemes nyári édesség.

Frappuccino jégkrém

Hozzávalók:

  • 1/4 bögre cukor
  • 1/2 bögre (kb. 125 ml) habtejszín
  • 1,5 bögre (kb. 3 dl) kávé
Kategóriadesszert
Elkészítési idő20 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Főzzünk le egy jó erős kávét. Még melegében keverjük bele a cukrot, és hagyjuk teljesen feloldódni benne. Amikor kihűlt, keverjük hozzá a folyékony habtejszínt is. 

Töltsük a masszát egy műanyag tálba, és tegyük be egy órára a mélyhűtőbe. Ekkor habverővel keverjük át, majd töltsük a krémet jégkrémtartó formákba. Néhány órára tegyük vissza a mélyhűtőbe, amíg megfagy.

 

 

Capuccinós sajttorta

Hozzávalók:

  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg tejföl
  • 2 tojás
  • 7 dkg olvasztott vaj
  • 1,5 dl habtejszín
  • 25 dkg krémsajt
  • 3 ek. kukoricaliszt
  • 1 ek. forró vízben feloldott 1 ek. instant kávé
  • 10 dkg darált csokis keksz
Kategóriadesszert
Elkészítési idő60 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Egy hosszúkás püspökkenyérformát béleljünk ki sütőpapírral. Forraljunk fel egy kanna vizet.

A darált kekszet keverjük össze az olvasztott vajjal, és nyomkodjuk bele a tepsi aljába.

Robotgép segítségével dolgozzuk össze a krémsajtot a cukorral, adjuk hozzá a tojásokat, majd a többi hozzávalót, a tejfölt, a habtejszínt és a lisztet. Keverjük simára. A kávét oldjuk fel forró vízben, és adjuk a krémsajtos alaphoz.

Keverjük simára a masszát, és töltsük bele az előkészített tepsibe. Tegyük a püspökkenyérformát egy nagyobb tepsibe, majd öntsünk félig alá forró vizet. Így, vízfürdőbe állítva, 150 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 1 órát.  Hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni, majd mielőtt felszeletelnénk, tegyük hűtőbe néhány órára.

 

 

Kávés kuglóf

Hozzávalók:

  • 15 dkg cukor
  • 5 kettéválasztott tojás
  • 1 dl olaj
  • 180 ml forró víz
  • 1 kk. sütőpor
  • 22 dkg búzaliszt
  • 2 ek. instant kávé

a csokimázhoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 125 ml habtejszín
Kategóriadesszert
Elkészítési idő70 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A tojásfehérjéket a cukorral verjük fel kemény habbá. A kávét oldjuk fel a forró vízben.

Egy tálkában dolgozzuk össze az olajat a tojások sárgájával, adjuk hozzá a kávét. Szitáljuk bele a lisztet és a sütőport. Keverjük jól át, majd forgassuk bele a tojások keményre felvert habját.

Egy kuglófforma alját, oldalát kenjük ki vajjal, és hintsük meg liszttel. Töltsük bele a kávés masszát, és kb. 40 perc alatt süssük készre.

 

Amikor kihűlt, kenhetünk a tetejére csokimázat. Ehhez melegítsünk fel fél bögre, kb. 125 ml habtejszínt, és tördeljünk bele egy tábla étcsokoládét. Keverjük, amíg a csoki felolvad. Hűtsük le, és kenjük be vele a kuglóf tetejét.

 

Még több kávés recept az NLC-n:

Exit mobile version