Fahéjas ostya
Hozzávalók:
- 2 ek. őrölt fahéj
- 5-6 ek. porcukor
- 1 csomag (kiolvasztott mirelit) leveles tészta
- darabos lekvár vagy friss, szezonális gyümölcs
- néhány gombóc vanília fagylalt
Elkészítés
A leveles tésztát csíkokra/háromszögekre vágjuk. A porcukrot és a fahéjat összekeverjük és a gyúródeszkára szórjuk. Ráterítjük a leveles tészta csíkokat, kicsit kinyújtjuk sodrófával, majd megfordítjuk, hogy a másik oldalát is érje a cukros fahéj.
Egy nagyobb teflonserpenyőt felmelegítünk (szárazon) és beletesszük a fahéjas leveles lapokat, majd megfordítjuk, hogy mindkét oldaluk átsüljön. Ha kész, kicsit hűlni hagyjuk.
Tányérokra helyezzük a fahéjas leveles tészta “ostyákat”, egy gombóc vanília fagyit adagolunk rá, és darabos lekvárral, vagy friss gyümölcsökkel tálaljuk.
Barackleves fagyival
Hozzávalók:
- 2-3 ek. cukor
- 5 dl tej
- fél tasak vaníliás cukor
- 1 dl habtejszín
- 1 dl natúr joghurt
- 1 kg őszibarack
Elkészítés
A barackokat meghámozzuk, magjukat eltávolítjuk és feldaraboljuk. Megszórjuk a cukrokkal, állni hagyjuk 10 percig, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és botmixerrel turmixoljuk. Jól lehűtjük, majd vaníliafagyival tálaljuk.
Csokis morzsa fagyival
Hozzávalók:
- csokis süti morzsa, csokis keksz vagy zabkeksz
- néhány gombóc fagylalt
Elkészítés
A kekszet zacskóba tesszük, összefogjuk és klopfolóval megütögetjük párszor, hogy a keksz szétmorzsolódjon.
Kis poharakba morzsolt kekszet és fagyit adagolunk. Feldobhatjuk friss gyümölcsökkel, kompóttal, lekvárral is.
Még több fagyis recept:
- Hőség ellen: jégkrémek és fagyik ebéd utánra
- 10 fagyi házilag, amivel túlélheted a kánikulát
- Egészséges fagyireceptek