Gyors vacsora: túrólepény

Kis-Varga Judit / Csak a Puffin | 2015. Augusztus 18.
Ha ma este csak valami könnyűre vágytok, süssetek túrólepényt. Jamie Oliver ricottával, bazsalikommal ajánlja, mi most túróból, natúran, sok zöldséggel ettük.

Túrólepény

Hozzávalók:

  • 2 ek. liszt
  • 1 mokkáskanál só
  • 25-30 dkg túró
  • 1 db tojás
  • 1 ek. zsemlemorzsa
  • 6-8 dkg búzadara
Kategóriavacsora
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

1. Minden hozzávalót egy tálba mérünk és kézzel összegyúrjuk. Ha nagyon ragad, akkor adunk még hozzá búzadarát és/vagy zsemlemorzsát, esetleg lisztet. Kb. 10 percig állni hagyjuk.

2. Serpenyőben kevés olajat hevítünk, a masszából gombócokat formázunk, ellapítjuk tenyérrel, és a serpenyőbe tesszük. Mindkét oldalukat pirosra sütjük. (Kb. 4-5 cm átmérőjű lepénykék lesznek.)

Salátával, friss zöldségekkel, chutney-val, vagy akár magában is ehetjük.

 

Tipp: zöldfűszerekkel is feldobhatjuk.

Még több gyors vacsora:

Exit mobile version