A sok smoothie, rántotta és szendvics után érdemes néha beiktatni 1-2 kényeztető reggelit is. Ilyenkor jöhetnek a palacsinták, kuglófok és egyéb édes nyalánkságok, és jöhet minden, ami csokis. Már mutatjuk is, hogyan dobhatjátok fel a reggelit egy kis csokival.
Krémes-csokis zabkása
Hozzávalók:
- ízlés szerint étcsokoládé
- 1,5 bögre víz
- fél banán
- 1 kk. őrölt fahéj
- 3 ek. cukrozatlan kakaópor
- 1 bögre zabpehely
- 3-4 kk. barnacukor
- 1-2 kk. juharfaszirup
Elkészítés
A zabpelyhet öntsük fel vízzel, és tegyük tűzre. Adjuk hozzá a barna cukrot, a kakaóport, és főzzük sűrűsödésig. Keverjük bele a fahéjat és a banánt. Zárjuk el alatta a gázt, és adjuk hozzá a csokidarabkákat.
Tálaljuk gyümölccsel és kevés juharsziruppal meglocsolva.
Csokis amerikai palacsinta
Hozzávalók:
- 1 bögre liszt
- 1/4 kk. só
- 1 tojás
- 2+2 ek. olvasztott vaj
- 3 ek. cukrozatlan kakaópor
- 1 bögre (250 ml) natúr joghurt
- fél mk. szódabikarbóna
- 2 ek. barnacukor
Elkészítés
Keverjük össze először a száraz hozzávalókat: a szódabikarbónás lisztet, a cukrot, a sót és a kakaóport. A joghurtot dolgozzuk össze az olvasztott vajjal és a tojással, majd az egészet forgassuk össze a kakaós liszttel. Serpenyőben olvasszunk fel egy kiskanálnyi vajat, és kanalazzuk rá a palacsintamasszát. Rövid idő alatt süssük át mindkét oldalán.
Még langyosan tálaljuk, és locsoljuk meg juharsziruppal.
Csokis granola
Hozzávalók:
- 50 g étcsokoládé
- 1-2 ek. méz, agave vagy juharfaszirup
- 1 bögre szeletelt mandula
- 1/3 bögre barnacukor
- 4 ek. kókuszolaj
- 2 ek. kókuszreszelék
- 1 bögre zabkorpa vagy zabpehely
- 4 ek. cukrozatlan kakaópor
- 1 kk. őrölt fahéj
- 1 (szétnyomkodott) banán
- 2-3 ek. kókuszchips
Elkészítés
Keverjük össze a zabpelyhet a szeletelt mandulával, adjuk hozzá a barna cukrot, a kakaóport, kókuszchipset és a fahéjat. Öntsük hozzá a kókuszolajat, ízlés szerint a juharszirupot. Nyomkodjuk szét a banánt, és alaposan dolgozzuk össze a többi hozzávalóval.
Tegyünk sütőpapírt egy tepsire, és öntsük rá a zabpelyhes keveréket. Süssük kb. 25 percig, félidőnél forgassuk át. Amikor megpörkölődött, szórjunk rá kókuszreszeléket és apróra tördelt étcsokoládét.
Jól zárható üvegekben 3-4 hétig is eláll.
Még több isteni édes reggeli receptje az NLCafén:
- A reggelik királya: így készül a tökéletes waffel
- Boldogító reggeli nyáron: 3 édes finomság
- Próbáld ki: 5 elem gofri reggelire