Gyors vacsora: zöldséges-sonkás rétes

nlc | 2015. Augusztus 25.
Ha van otthon a hűtőben leveles tészta vagy rétestészta, akkor nagy baj már nem lehet. A mai gyors vacsora is egy egyszerű maradékmentési akció eredménye: csak egy rétestészta kellett, és máris jó helyre került a maradék zöldség, sonka és sajt.

Zöldséges-csirkesonkás rétes

Hozzávalók 2 rúdhoz:

  • a rétes megkenéséhez 1 tojás
  • a lapok megkenéséhez 1 dl olaj
  • 1 csomag (6-8 lap) réteslap

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 4 ek. olaj
  • bors
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg trappista sajt
  • 2 ek. étkezési keményítő
  • 45 dkg vegyes, kockára vágott (lehet mirelit is) zöldség
  • 15 dkg csíkokra vágott csirkesonka
Kategóriaebéd
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Az olajon megpároljuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, a tejszínnel felöntjük, és ha már elég puha, egy kevés vízzel elkevert keményítőt adunk hozzá. Ez azért kell, mert a zöldség valószínűleg majd levet enged a pároláskor – ha nem engedne, nyugodtan hozzáönthetünk 1 dl vizet.

Ezután belekeverjük a lereszelt sajtot és a sonkacsíkokat, majd az olajjal megkent réteslapokra tesszük a tölteléket (3-4 lapra a felét). Feltekerjük, megkenjük tojással, esetleg megszórjuk olajos magvakkal. 170-180 fokos sütőben pirosra sütjük.

Még több gyors vacsora az NLCafén:

Exit mobile version