Gyors vacsora: Sajtos-baconös lepény

Kis-Varga Judit / Csak a Puffin | 2015. Augusztus 29.
Ebben a hőségben megint csak a legegyszerűbb ételekre tudunk gondolni. Márpedig a leveles tésztából készülő lepények igazán egyszerűek, így mai gyors vacsoránknak is egy ilyen lepényt választottunk.

Sajtos-baconös lepény

Hozzávalók:

  • 5-6 szelet bacon
  • 1 nagy fej lila hagyma
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • kevés zöldfűszer keverék
  • 250-300 g (fél csomag mirelit) leveles tészta
  • 5-10 dkg reszelt (pl. Gouda) sajt
Kategóriavacsora
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

1. A bacont feldaraboljuk és megsütjük, majd kivesszük a serpenyőből és a zsírjában pár perc alatt megfonnyasztjuk a lilahagymát. A sütőt 200 fokra melegítjük.

2. A leveles tésztát kinyújtjuk/hajtogatjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, a peremeit felhajtjuk. A krémsajtot elkeverjük a zöldfűszerekkel, megkenjük vele a leveles tésztát, aztán rászórjuk a hagymát, a bacont és végül a reszelt sajtot.

3. 20-25 percig sütjük.

Még több gyors vacsora: 

Exit mobile version