Krémes paradicsomleves recept

nlc | 2015. Szeptember 01.
Egyszerűen, könnyen és gyorsan elkészíthető ez a nagyon finom paradicsomleves. Reszelt sajttal, sós palacsintával kínálva tápláló és nagyon finom ebéd vagy vacsora lehet.

A paradicsomleves elkészítésének számtalan módja ismert. Erre a levesre igaz lehet a mondás, mely szerint ahány ház, annyiféleképpen főzik. Készülhet édesen, betűtésztával, mint egykoron a napköziben, de sós, sajttal megszórt olaszos változata is mennyei. Ez utóbbi receptjét osztjuk meg veled. Főzz gyorsan, egyszerűen mennyeien finom paradicsomlevest, melyben egészen biztosan nem fogsz csalódni.

A krémes paradicsomleves hozzávalói 4 személyre

A krémes paradicsomleves elkészítése

Főzőedényben forrósítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg rajta az apró kockákra vágott vöröshagymát. Öntsd fel a paradicsomszósszal és a vízzel. Sózd, borsozd, ízesítsd a fűszerekkel, fokhagymával, majd a karikákra vágott sárgarépát és a két zellerszárat is add a paradicsomleveshez.

Lassú tűzön a forrástól számított 15-20 percig főzd. Ha megpuhult a sárgarépa, vedd ki a zellerszárakat, majd turmixold össze a levest. A tejszínnel vagy tejföllel csomómentesre kevert lisztet folyamatos kevergetés mellett öntsd a forrásban lévő levesbe. Forrald néhány percig.

A paradicsomlevest tálalhatod reszelt sajttal vagy vékony karikákra szeletelt sós palacsintával, de megszórhatod apróra vágott friss petrezselyemzölddel, metélőhagymával is.

További paradicsomos és levesreceptek az NLCafén

Fotók: Pinterest

Exit mobile version