Isteni bulgurral töltött padlizsán

cafeblog/ízboltiz | 2015. Szeptember 03.
Csak háromnegyed óra, és a mennyekben érezheted magad. Kezdj hozzá! Először a fűszeres pasztát készítjük el.

Az olívaolajhoz adjuk a mézet, a reszelt fokhagymát és a római köményt. Az egészet jól elkeverjük. A padlizsánokat kettévágjuk, majd a húsukat bevagdossuk úgy, hogy ne sértsük meg a héját. A fűszeres pasztával jól bedörzsöljük. 200 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A bulgurt sós vízben puhára főzzük.

A paradicsomokat apró kockákra vágjuk, és a bulgurhoz keverjük a citrom kifacsart levével együtt. A petrezselymet és a mentát is felaprítjuk, és ezt is a bulgurhoz adjuk.

A folytatásért kattints az Ízboltíz caféblogra!

 

Exit mobile version