Hozzávalók: (kb. 4 adaghoz):
40 dkg konyhakész gnocchi
20 dkg cukorborsó
4 dl zsíros tejszín
3 dl zöldség alaplé
12 db szárított paradicsom
4-5 gerezd fokhagyma
1/2 tk só
őrölt bors, ízlés szerint
1 kis csokor friss bazsalikom levelei
egy marék parmezán (elhagyható)
2-3 ek olívaolaj
Egy magas falú, tapadásmentes serpenyőben felhevítjük az olajat és elkezdjük rajta megpirítani a friss gnocchit.
Ha minden szem kapott egy kis színt, akkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, aprított bazsalikomot és paradicsomot és végül a cukorborsóval is jól összeforgatjuk, néhány perc alatt, vigyázva, hogy a fokhagyma nehogy megégjen.
Felöntjük az alaplével és tejszínnel, majd kóstolás után fűszerezzük és jól beforraljuk, mártás sűrűségűre.
Aki kívánja, tehet rá sajtot is.
Ha tetszett ez a recept, érdemes körülnézned a Mrs. Lipton konyhája blogon.
Még több tipp gyors vacsorákhoz:
- Banános-nutellás szendvics – édes és gyors
- Gyors vacsora: zöldséges-sonkás rétes
- Ideális vacsora hétköznapokra: cukkinis tekercs rántva