Cukkinisaláta
Hozzávalók:
- a sütéshez olaj
- 1 ek. balzsamecet
- 2 közepes főtt cékla
- 2 marék koktélparadicsom
- 1 bögre bulgur
- 12-16 db mini cukkini
- 2 ek. bazsalikomos pesto
- 4-500 g saláta
az öntethez:
- frissen őrölt bors
- 2 kk. olívaolaj
- 2 ek. majonéz
- 2 kk. citromlé
Elkészítés
1. Kezdjük a bulgur elkészítésével. Tegyünk fel 500 ml vizet forrni egy csipet sóval. Ha kész, beletesszük a bulgurt, és 5-10 percig főzzük, míg megpuhul. Ezután leszűrjük és hozzákeverjük a pestót.
2. Míg a bulgur készül 1 evőkanál olajon megpirítjuk a cukkinit kb. 10 percig, míg picit megbarnul itt-ott. Ha kész, félretesszük egy tányérra.
3. Ugyanabban a serpenyőben megpirítjuk a félbevágott paradicsomokat, épp csak addig, míg kezdenek megpuhulni.
4. A főtt céklát kockára szeleteljük, és egy kis tálban hozzákeverjük a balzsamecetet.
5. Egy kis befőttesüvegben keverjük össze (vagy rázzuk össze) az öntetet.
6. A salátaleveleket beletesszük egy nagy tálba.
7. Mehetnek a tálak az asztalra, hogy mindenki kedvére válogasson, és állítsa össze a salátát.
Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:
- Spenótos-kecskesajtos felfújt – az elegáns vacsora
- Gyors vacsora: fish and chips házilag
- Tejfölös-fokhagymás csirke – gyorsan valami finomat vacsorára