Gyors vacsora: csirkecombfilé szőlővel és kuszkusszal

nlc | 2015. Szeptember 22.
Őszi ízek kerülnek ma a tányérra, gyors vacsoránk ugyanis egy isteni szőlős-fűszeres csirkecomb kuszkusszal tálalva, amitől még egy nehéz munkanap is kellemesen végződik.

 

Gyors vacsora: Csirkecombfilé szőlővel és kuszkusszal

Hozzávalók 4 személyre:
• 80 dkg csirkecombfilé 
• 1 ek. vaj 
• só 
• 15 dkg fehér szőlő
• 1 csokor friss menta, aprítva 
• csipet őrölt fahéj 
• csipet csilipor
• 25 dkg kuszkusz 
• 5 dkg mazsola
• 1 dl olaj

A csirkecombfilét felcsíkozzuk, sózzuk. A vajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd rádobjuk a csirkehúst. Kb. 10 perc sütés után hozzáadjuk a megmosott szőlőszemeket, a fűszereket, illetve a vágott menta felét, majd 5 perc alatt készre főzzük. (Ha kezdene letapadni, egy kis vízzel pótoljuk az elfőtt levet.) Közben a kuszkuszhoz másfélszeres mennyiségű (kb. 3,5 dl) vizet felteszünk forrni. Beletesszük a mazsolát, 5 percig főzzük, majd levesszük a tűzről, enyhén megsózzuk, és belekeverjük a kuszkuszt, illetve az olajat. Lefedjük, és 5 percig állni hagyjuk. Tálaláskor a maradék mentát a húshoz keverjük, majd a kuszkuszra tálaljuk.

Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:

Exit mobile version