Pénteki palacsinta: palacsinta borban főtt körtével és mogyoróval

nlc | 2015. Október 09.
Egyszerű palacsintának indul e heti pénteki palacsintánk, de mire tányérra kerül, elegáns desszert lesz belőle. A hétvégén akár ki is lehet próbálni!
Pénteki palacsinta: Palacsinta borban főtt körtével és mogyoróval

Hozzávalók 4 személyre:
• 25 dkg liszt
• 2 ek. cukor
• 3,5 g szárított élesztő
• 2 tojás, szétválasztva
• kb. 3,5 dl langyos tej
• vaj a sütéshez
• 4 db körte
• 3 dl száraz vörösbor
• 3 ek. cukor
• 1 tk. őrölt fahéj
• 5 dkg natúr mogyoró

Keverjük el a lisztet a cukorral, az élesztővel, a tojássárgájával és a tejjel – sűrűn folyós palacsintatészta-állaga legyen. Kelesszük 1 órán át. A tojásfehérjét verjük fel habnak, forgassuk a tésztához. Kanál segítségével szaggassunk kisméretű palacsintákat, és felforrósított palacsintasütőben, vajon süssük mindkét oldalukat pirosra. A körtéket negyedeljük, vágjuk ki a magházukat, tegyük egy lábosba, öntsük rájuk a bort, ugyanannyi vizet, tegyük bele a cukrot és a fahéjat. 20 perc alatt főzzük puhára a körtéket. A boros levet tovább forralva sűrítsük be sziruposra. A mogyorót száraz, forró serpenyőben pirítsuk meg. A palacsintákat tálaljuk a körtével, locsoljuk meg a boros sziruppal, szórjuk meg a pirított mogyoróval.

Még több palacsintarecept az NLCafén:

Exit mobile version