Szombati sós nasi: túrós stangli

nlc | 2015. Október 24.
Ha az édes sütikkel már megvagytok mára, jöhet egy kis sós nasi. Ezzel a túrós stanglival nem lehet melléfogni!

Túrós stangli

Szombati sós nasi: túrós stangli

Hozzávalók:
• 25 dkg puha vaj
• 25 dkg liszt
• 25 dkg túró
• 1 teáskanál só
• 1 db tojás a lekenéshez
• 5-10 dkg reszelt gouda/cheddar sajt

A vajat, a lisztet, a túrót és a sót egy tálba mérjük és összegyúrjuk. Ha túl “leveses” a túró, és kicsit ragad a massza, 1-2 evőkanál lisztet még adhatunk hozzá. Ha nem ragad, betesszük a hűtőbe 10 percre.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és sütőpapírral bélelünk ki 2 db tepsit. A sajtot lereszeljük, a tojást felütjük. Előkészítünk egy gyúródeszkát és sodrófát.
Pont letelik a 10 perc, vehetjük is elő a hűtőből a tésztát. Lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk, lekenjük a tojással és megszórjuk a sajttal, majd kb. 1-1,5 cm széles és 8-10 cm hosszú csíkokra vágjuk.
15-20 perc alatt készre sütjük.

Még több pogácsa az NLCafén:

Exit mobile version