Csupa csoki: márványos brownie

nlc | 2015. Október 28.
Nem hagyhatjuk ki a csupa csokis sorozatból a brownie-t sem. E heti szerdai túlélő csokis receptünk egy meglepetés hozzávalót is tartalmaz!

Céklás-krémsajtos brownie

Hozzávalók:

  • 100 g liszt
  • 200 g cukor
  • 2 tojás
  • 125 g vaj
  • 125 g étcsokoládé
  • 1 mk. sütőpor
  • 2 ek. kakaópor
  • 1 fej cékla

Teteje:

  • 125 g krémsajt
  • 2-3 kanál porcukor
Kategóriadesszert
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

 
Vajazzunk ki egy kisebb tepsit (kb. 22 x 22 cm-est), és az aljára fektessünk sütőpapírt. 
Tegyük az étcsokoládét és a margarint egy hőálló tálba, és gőz fölött olvasszuk fel. Egy nagy tálban keverjük simára a tojásokat és a cukrot, adjuk hozzá a kakaóport és a már langyosra hűlt megolvasztott vajas csokoládét. Keverjük össze egynemű masszává, szitáljuk bele a sütőporral elkevert lisztet. Adjuk hozzá a lereszelt céklát, és forgassuk össze, majd öntsük a keveréket a tepsibe.
Kanalazzuk a tetejére a krémsajtot, késsel csíkozzuk, márványosítsuk a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük készre. Az első 5 percben magasabb hőfokon süssük, aztán csökkentsük a hőmérsékletet 160-170 fokra.
 
A tetejére: 125 g krémsajt  2-3 kanál porcukorral elkeverve

 

Még több csokis recept az NLCafén:

Exit mobile version