Almás-diós csemege muffinformában

cafeblog/alomizvilag | 2015. Október 30.
Utazni készültünk, és olyan édességet szerettem volna vinni, amely bírja a többórás utat, és jól, praktikusan lehet szállítani. No és nem mellesleg gyorsan elkészíthető, hiszen ilyenkor – idő hiányában – a csomagolásé a főszerep.

A muffin ilyenkor a legkézenfekvőbb megoldás. Most is erre esett a választás, viszont szerettem volna valami újat kipróbálni. Hamisítatlanul ősz van, így a diót, az almát és a fahéjat hívtam segítségül. Az elkészült sütemény leginkább a muffinra hasonlít, én azonban mégis csemegének hívom, mert gyakorlatilag a 2/3-a dió, így az állaga jóval masszívabb, mint a muffiné, olyan igazi finomság (ahogy a kislányom mondja)! 

Elkészítése:
A sütőt – légkeverésen – 170 fokra melegítem. A puha vajat a cukorral és a vaníliával robotgép segítségével habosra keverem, majd egyesével hozzáadom a tojásokat is. Egy másik tálban összekeverem a lisztet, a sütőport, a csipetnyi sót, a darált diót és a fahéjat. A száraz, illetve nedves hozzávalókat összevegyítem, végül pedig hozzáadom a nagy lyukú reszelőn lereszelt almát is. A muffinsütő mélyedéseibe papírkapszlikat teszek és belekanalazom a tésztát. Tetejére cukorral elkevert, durvára vágott diót teszek. 25-30 perc alatt megsütöm. Ebből a mennyiségből 15 darab lesz.

A receptért kattints az Álomízvilág caféblogra!

Exit mobile version