A tök apró kockákra darabolva mézédes lesz, mindenfajta édesítés nélkül, míg a birsalma a savanykás ízével jó kiegészítőnek bizonyul. A filézett csirkecomb pedig egy nagyon hálás, könnyen kezelhető húsféle.
Elkészítése:
A húsokat megmosom, besózom és borsozom. A sütőt 200 fokra (légkeverésen) melegítem.
A sütőtököt és a birsalmát kis kockákra vágom és beleteszem egy jól zárható tasakba (valahogy így: tepsiben sült zöldségek), beledobom az összeaprított kakukkfű kétharmadát és 4 evőkanál olívaolajat. Jól összerázom és egy sütőpapírral bélelt tepsire öntöm. Beteszem a sütőbe és 20 perc alatt megsütöm.
Egy teflonserpenyőben – kevés olajon – pár perc alatt elősütöm a hús mindkét oldalát, majd egy jénai tálba szedem. A visszamaradt szaftra ráöntöm a fehérbort, beledobom a maradék kakukkfüvet, és ha felforrt, hozzáadom a diónyi vajat. Elkeverem, majd az elősütött húsokra öntöm és alufóliával lefedve, a sütőbe beteszem a sütőtökös-birsalma mellé (ha légkeverésen sütöm). Ha nincs lehetőség légkeverésre, akkor egymás után tegyük be a sütőbe.
A receptért kattints az Álom, íz, világ caféblogra!