A Tetovált Séf mai receptje: fokhagymás bárányborda, füge, cukkini

nlc | 2015. November 02.
A Tetovált Séf mai receptje: fokhagymás bárányborda, füge, cukkini.

Fokhagymás bárányborda, füge, cukkini:  (10adag)

2,5 kg fiatal bárány bordája, szeletelve

1 kg cukkini

0,2 kg fokhagyma

0,3 l olívaolaj

0,4 kg szárított füge

0,5l fehérbor

só, frissen őrölt fekete bors

 

Fokhagymás bárányborda – Terminál étterem

A tisztított fokhagymagerezdeket az olívaolajban, százfokos sütőbe téve, vagy nagyon kis lángon a tűzhelyen 30-40 perc alatt megpuhítom.

A fügét félbe vágva a borban szintén kis lángon készre főzöm.

Tálalás előtt a hasábokra vágott cukkinit a fokhagyma olaján serpenyőben megpirítom.

A báránybordákat, sóval és borssal ízesítve faszénparázson vagy serpenyőben, szintén a fokhagyma olaját felhasználva, mindkét oldalán megpirítom.

Minden összetevőt egy tányérra halmozok és rácsepegtetek egy keveset a füge főzőborából.

Exit mobile version