Ezt a sütit kár lenne kihagyni – csokis márványos sajttorta

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2015. November 14.
Ha csak egy sütit akartok sütni a hétvégén, akkor ne keresgéljetek tovább! Süssétek meg ezt a márványos sajttortát, imádni fogjátok! Előre szólunk, hogy addiktív, könnyen rá fog szokni a család.

 

A hétvégi menü egyébként is a sajt jegyében készült, tartsunk ki a sajt mellett, és legyen az édesség sajttorta! Ha pedig a csokis márványos sajttorta ízlett a családnak, jöhet a többi: a mákos-narancsos sajttorta és a fehér csokis sajttorta, hogy csak a legnagyobb kedvenceket említsük. 

Márványos sajttorta

Hozzávalók egy 20 centis tortaformához:

A töltelékhez:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

2. A darált kekszet keverjük össze a megolvasztott vajjal. Egy kerek tortaforma alját kenjük ki kevés vajjal, és nyomkodjuk bele az olvasztott vajjal elkevert kekszet. Tegyük a meleg sütőbe 10 percre.

3. Addig készítsük el a tölteléket. Egy tálban keverjük össze a krémsajtot a tejföllel, sűrített tejjel, porcukorral. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, ehhez használjunk nyugodtan gépi habverőt. Legvégül keverjük hozzá a lisztet.

4. A megsült tésztaalapra kanalazzuk a krémes massza kétharmadát. Az étcsokit egy kanál víz hozzáadásával olvasszuk fel, és keverjük a megmaradt krémbe. Kanállal csepegtessük a süti tetejére, kicsit forgassuk is át a kanállal, így lesz márványos.

5. Tegyük a forró sütőbe, 15 perc után csökkentsük a lángot 170 fokra, és süssük további 35-40 percig. Zárjuk el a gázt, és hagyjuk bent pihenni 10 percre. Ekkor vegyük ki a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni. Fogyasztásig a hűtőben tároljuk.

Még több sajttortarecept:

Exit mobile version