Sajtos roló, a klasszikus sós süti

nlc | 2015. November 15.
A sajtos roló nem tartozik a leggyorsabban elkészíthető sós sütik közé, de megéri a fáradságot, mert nagyon-nagyon finom a végeredmény. Ha van a családban sajtosroló-rajongó, mindenképpen próbáljátok ki a házi verziót, sokkal jobb, mint a bolti!

Sajtos roló házilag

Sajtos roló, a klasszikus sós süti

Hozzávalók:

A töltelékhez:

1. A leveles tésztát kinyújtjuk 3-4 mm vastagra. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
2. 1-2 cm széles csíkokat vágunk belőle és kis habrolócsőre tekerjük úgy, hogy kicsit fedjék egymást a tésztacsíkok. Felvert tojással lekenjük, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és kb. 15-20 percig sütjük, míg szép aranysárga lesz.
3. Kivesszük, és még melegen óvatosan letoljuk a hengerről a rolókat, majd félretesszük, hogy teljesen kihűljenek.
4. A tejszínt egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a sajt 2/3 részét, a sót, felforraljuk, majd beleöntjük a tojássárgáját. Sűrű kevergetés mellett még melegítjük néhány percig, majd lehúzzuk a tűzhelyről, és hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, habosra keverjük a vajjal.
5. Ha kihűlt a massza és a rolók is, nyomózsákba kanalazzuk a sajtkrémet és betöltjük vele a rolókat, a végüket reszelt sajtba mártjuk.

Még több sajtosroló-recept:

Exit mobile version