Mit főzzek ma vacsira? Tökéletes bolognait

nlc | 2015. November 19.
Néha vissza kell térni azokhoz a jól ismert receptekhez, amiket még anyáinktól tanultunk. Ilyen a bolognai spagetti is, de nézzük meg, hogyan kell ezt tökéletesen elkészíteni.

Bolognai spagetti

Hozzávalók:

Elkészítés:

A hagymát a lehető legapróbbra kockázom, kevés olajon elkezdem párolni, majd belereszelem kis lyukú reszelőn a fokhagymát. Ha kellőképpen megpárolódtak, mehet rá a darált hús. Inkább álljunk felette és kavargassuk, de ne öntsük tele olajjal a fazekat! A húst és a hagymát félig megfűszerezem, majd hozzáadom a paradicsomszószt és a sűrített paradicsomot is. Mielőtt alaposan összekeverem, a második fűszeradagot is beleszórom. Lassú tűzön kezdem főzni 20 percig, majd hozzáadom a bort (vagy aki azt nem szeretné, lehet víz, de csirkealaplével sem lehet elrontani), majd még 5 percig főzöm. Ha az állaga túl leveses, akkor mindig sűríteni szoktam! Ugyanis a bolognai spagetti akkor jó, ha a szószt felszívja a tészta, és nem kerül a tányér aljára. Sűrítheted paradicsommal, étkezési keményítővel, de pici liszttel is. Ha közben a tésztát is megfőzted, akkor már csak a tálalással kell törődnöd.

Exit mobile version