Répás narancsos süti

sütilány/caféblog | 2015. November 25.
Ahogy közeledik a karácsony, egyre több sütemény készül nálam fahéjjal, dióval, naranccsal. Jó, hogy már ilyenkor ezek a finom illatok töltik be a lakást.

Ez a répás süti volt most a szezonindító, benne van minden, ami az ünnepre hangolódáshoz szükséges, de az ünnepi asztalon is méltón megállná a helyét.

A cukrot, a narancs héját és levét az olajjal és az enyhén felvert tojásokkal összekeverjük. Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, a csipet sót, a fahéjat és a diót. Összekeverjük fakanállal, és végül a reszelt répát is hozzáadjuk, amit előtte kézzel egy kicsit kinyomkodtunk.

A folytatásért kattints a Sütilány caféblogra!

Exit mobile version