Gomba sokféleképpen

cafeblog/sajatotthonproject | 2015. November 26.
Az október és a november fontos szerepet játszik a gasztronómiai életemben. Eléggé megosztó ételt veszek most górcső alá, valaki vagy szereti, vagy utálja. Ő a gomba.

Átmenetről még nem nagyon hallottam. Van, aki egyes fajtáit megeszi. Ilyen például Férj is. Mikor megismerkedtünk, nem volt hajlandó semmilyen formában megenni az állaga miatt. Azóta ez változott, ha roppanós, úgy hajlandó megenni. Dia férje, Ati, ő már a gondolatát sem bírja elviselni. Így Dia kénytelen elviselni a hiányát.

Nekem az egyik kedvencem. Levesnek, pörköltnek, rántva, párolva, pirítva.. Tök mindegy. Csak legyen benne gomba. Most pedig épp szezonja van, az időjárás is kedvez neki, úgyhogy ha időtök engedi és jártasak vagytok a gombák világában, nyugodtan induljatok neki és szedjetek. Érdemes azonban mindenképpen megnézetni gombaszakértővel, őket általában piacokon megtalálhatjuk. Ma olyan receptötleteket hoztam, amiket érdemes elkészíteni.

A folytatásért kattints a Saját otthon projekt caféblogra!

Exit mobile version