Recept: mennyei bögrés csokis keksz

Molnár Orsi / wannabe chef | 2015. November 28.
Nem mintha keresni kellene az okokat a kekszsütésre, de minden okunk megvan rá, hogy ma délután kekszet süssünk. Hűvös is van, hamarosan megint hétfő, jó lenne valamit csomagolni az uzsonnásdobozba, és egy-két édes falat egyébként is jólesne.

 

Egy egyszerű csokis keksszel is beérnénk, de ez a bögrés csokis keksz egy meglepetés alapanyagot is tartalmaz, amitől még különleges is lesz. 

Csokis keksz

Hozzávalók:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
2. Egy kis tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fűszert, a sót, a vaníliás cukrot és a kukoricakeményítőt, majd tegyük félre.
3. Egy másik tálban keverjük össze habverővel a kókuszolajat és a cukrot teljesen simára, majd keverjük hozzá a sütőtökpürét is. A cukros, sütőtökös keveréket dolgozzuk össze a lisztes hozzávalókkal, majd forgassuk bele a felaprított csokoládét is. Formázzunk gombócokat (kb. egy-két evőkanálnyi tésztából) helyezzük a gombócokat tepsire, és kissé lapítsuk le őket a tenyerünkkel.
4. Süssük 10-12 percig, vagy amíg a sütemények világosbarnára sülnek. Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit kihűlni.

Még több csokis keksz recept:

Exit mobile version