Cappuccinós amerikai palacsinta – legyen ez a reggelid holnap!

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2015. December 05.
Ha reggelente egy csésze kávé jólesik, akkor ezt a kávés amerikai palacsintát is imádni fogod. Elkészítése majdnem olyan, mint egy krémes cappuccinóé: kell hozzá egy bögre (itt mint mérce), egy kevés instant kávépor és tejpor, ízesítésnek pedig nagy adag juharszirup.

Sok minden más mellett azért is szeretjük az amerikai palacsintát, mert így reggelire is ehetünk palacsintát. Más, mint a klasszikus palacsinta, de arra tökéletesen megfelel, hogy jól indítsa a napunkat, főleg ha a másik nagy kedvencünkkel, kávéval ízesítjük.

Hozzávalók:

Egy tálba öntsük egybe a hozzávalókat: először a lisztet, majd a tejport, az instant kávéport, a cukrot, a sót és a szódabikarbónát. Adjuk hozzá a tojást, öntsük bele a tejet, az olvasztott vajat, és forgassuk össze a lisztes keverékkel. Egy palacsintasütőt kenjünk ki vékonyan vajjal, és tegyünk a tésztából tetszőleges méretű halmokat. (Egy evőkanál elegendő.) Rövid idő alatt süssük át mindkét oldalán.
Juharsziruppal meglocsolva tálaljuk.

Még több palacsintarecept az NLCafén:

Exit mobile version