Ha Londonban jársz, még elcsípheted a különleges koktélkeverő workshopot, amit december 15-én rendez egy étel- és italalkímiával foglalkozó tudóspáros. A workshopon a koktélok meghatározó alkotóeleme az emberi könnycsepp lesz.
Igazán impozáns hely, a British Museum of Food ételmúzeum biztosítja a helyszínt, a könnyek előcsalogatására pedig meghitt környezettel, gyertyákkal és szívszorító klasszikus dallamokkal készülnek.
Ha ettől nem lábad könnybe a résztvevők szeme, akkor a szervezők erős mentolos főzetet szagoltatnak velük, és ha ez sem elég, egy célzott könnyfakasztó szem körüli masszázst vetnek majd be.
Ha megvannak a könnyek, a résztvevők különböző fűszerek és ízesítők közül választhatnak, amivel összemixelhetik a saját könnycseppjeiket, ezután pedig ízesítetlen alkohollal dobják fel a koktélt.
A workshop szervezői azt mondják, szeretnek történelmi témákon dolgozni: a könnykoktélhoz például az amerikai polgárháború adta az ötletet, ami alatt a férjeiket hazaváró nők állítólag üvegben gyűjtötték könnyeiket. Szerintük van valami mágikus abban, ha az ember elraktározza az érzelmeit.
Egy biztos, zsebkendőre nem lesz szükség.
Forrás: Mashable