Ezért egyél gyomnövényeket

nlc | 2015. December 12.
Eszedbe jutott már valaha, hogy egyél egy kis gazt? Pedig nem tennéd rosszul.

Kérsz egy kis gyomot a következő salátádba? Ne fintorogj, igenis jó tápanyagforrások. Első és legnagyobb előnye, hogy ingyen van. Évszakoktól függően persze nem mindig nőnek, de sok helyen megtalálható a fehér libatop, a bojtorján, a csalán, a porcsin, a gyermekláncfű zöldje, és a többiek.

Emellett táplálóak, rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, sőt mivel nem nemesítették őket, sokkal egészségesebbek is.

Ezek a növények nem igényelnek vizet, vadabb élethez szoktak, ezért szívósabbak is, lehet, hogy a konyhakertben hagynod kellene elszaporodni őket.

A legtöbb gyomirtó komoly károsodást okoz a talajban és a többi növényben, ha ezeket nem használod, mert inkább elfogyasztod a gyomokat is, a környezeted is egészségesebb lesz.

Persze ne kezdj el minden gazt megfőzni, amit a kertben találsz! Azért nézz utána, nehogy valami mérgezőt tálalj fel a családnak.

Olvass tovább egészség témában az NLCafén!

Care2

Exit mobile version