Robotgépben kisebb szünetekkel 25 perc alatt készíthetünk krémes földimogyoróvajat házilag, amit felhasználhatunk kekszek készítéséhez is. Ebből a mennyiségből körülbelül 250 ml földimogyoróvaj készül.
Mogyoróvaj házilag
Hozzávalók:
- 400 g földimogyoró
Tegyük a földimogyorót a robotgépbe és daráljuk krémesre. Addig daráljuk, amíg a teljesen kenhető állapotot el nem érjük. Kb. 20-25 perc alatt készül el a földimogyorókrémünk, ha kisebb szüneteket hagyunk a készítés közben (pulzálva használjuk, vagy kisebb szüneteket hagyjunk, nehogy leégjen a robotgépünk). Ha krémesebb állagot szeretnénk kapni, akkor adhatunk hozzá 1 vagy 2 evőkanál semleges ízű olajat a keverés végén.
Ha ez tetszett, érdemes kipróbálni a házi kesudióvaj és a házi csokoládés mogyorókrém receptjét is.
További házilag elkészíthető bolti finomságok:
- Bolti kontra házi: csinálj krémtúrót és túrórudit
- Kipróbáltuk: chipsek házilag
- Házi felvágottak a bolti helyett