Az étel, ami tényleg kigyógyít a megfázásból

nlc | 2015. December 28.
Ez az időszak kifejezetten a megfázások szezonja. De ezzel az étellel gyorsabban elmúlnak a kellemetlen tünetek.

Üdv a megfázás és az influenza szezonjában! Ilyenkor sok olyan népi gyógymódot vagy házi praktikát találhatunk, ami elvileg segíthet, de valójában semmi hatása nincs.

Összeszedtük, milyen ételek segítenek, ha ledöntött a lábadról a betegség.

Kutatások bizonyították, hogy ha nyers fokhagymát préselünk össze és összekeverjük mézzel, az valóban segít kitisztítani a légutakat. Ráadásul igen rövid idő, akár már 3 óra alatt.

A magyarázat egyszerű: a fokhagyma aktiválja a fehérvérsejteket, amelyek így hatékonyabban veszik fel a harcot a vírus ellen.

Persze nem biztos, hogy a fokhagyma a leggyorsabb természetes, megfázás elleni étel, de az biztos, hogy a 3 órás hatásával igen hatékony. Ráadásul C-vitamin- és szeléntartalma, illetve egyéb enzimjei és kéntartalmú vegyületei az immunrendszert is erősítik.

Olvass tovább megfázás és influenza témában!

Prevention

 

Exit mobile version