Falatnyi édességbombák: csokigolyó és mandulás gombóc

Kis-Varga Judit / Csak a Puffin | 2015. December 29.
Vendégváró édességek a kókuszgolyón túli világból. Elkészítésük szinte gyerekjáték, és garantáltan ízleni fognak a vendégeknek!

Fahéjas csokigolyók

Hozzávalók kb. 20 db-hoz:

  • 6,5 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 14 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
  • 5 dkg megolvasztott étcsokoládé
  • 2 + 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 3 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 2 evőkanál porcukor
  • 5-8 dkg mascarpone
Kategóriadesszert
Elkészítési idő60 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A puha vajat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és az olvasztott étcsokoládét és alaposan összekeverjük. A kakaóport, a lisztet és a 2 teáskanál őrölt fahéjat összeforgatjuk  és a tojásos keverékhez adjuk. Kikeverjük, majd sütőpapírral bélelt kisebb sütőtálba (kb. 20×20 cm) kanalazzuk és 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.

Ha kész, megvárjuk, míg teljesen kihűl, majd kézzel szétmorzsoljuk és megmérjük. 15 dkg-onként kb. 2,5 dkg mascarponét adunk hozzá és kézzel összegyúrjuk. Az így kapott masszából kisebb golyókat formázunk és (azonnal, vagy 1 óra hűtő után) fahéjjal elkevert porcukorban hempergetjük meg.

 

Mandulás-citromos gombócok

Hozzávalók kb. 20 db-hoz:

  • a hempergetéshez cukrozatlan kakaópor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2,5 dkg porcukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 2-3 evőkanál darált keksz
  • 8-10 dkg darált mandula
Kategóriadesszert
Elkészítési idő20 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A mascarponét kikeverjük a citrom reszelt héjával és a porcukorral, majd hozzáadjuk a darált mandulát, a darált háztartási kekszet és elkeverjük.

A masszát hűtőbe tesszük minimum egy éjszakára, majd közvetlenül tálalás előtt gyors mozdulatokkal gombócokat formázunk belőle, és darált mandulában vagy cukrozatlan kakaóporban hempergetjük meg őket.

Érdekel, hogyan készíthetsz bonbont házilag? Csak a Puffin elárulja! Még több finomság Puffintól itt!

Exit mobile version