Én ugyan nem értem, miért van úgy oda a fél világ a forró csokiért, de tény, hogy van, aki még ezt is maga készíti. Előre szólok, hogy a narancshéj és a zöld kardamom meglehetősen aromás, ha gyerekeknek szánjuk, inkább kevesebbet adagoljunk. Kevés jobbat tudok elképzelni, mint egy téli séta (korcsolyázás, bevásárlás) után pihe-puha plédbe burkolózva, forró csokit kortyolgatva rajzfilmet nézni a nagyra nőtt gyerekeinkkel. Na jó, a forró csokit én néha hajlandó vagyok forralt borra cserélni.
Hóembert a forró csokiba!
A tejet a narancshéjjal és a tört kardamommal felforralom. Hagyom állni, hogy az illatanyagok kioldódjanak. Kb. 5-10 perc után leszűröm, a tejet kissé újra melegítem. Beletördelem a csokit, hagyom felolvadni, majd kis bögrékbe adagolom. Közben elkészítem a pillecukor hóembereket kardamommal és narancshéjjal. A forró csokik tetejére biggyesztem és előre örülök a mosolyoknak.
A folytatásért kattints a Tétova ínyenc caféblogra!