Hétvégi menü, ami akár a diétádba is beilleszthető

nlc | 2016. Január 08.
Új év, új hétvégi menü. Ezúttal azokra is gondoltunk, akik megfogadták, hogy idén egészségesebben fognak táplálkozni és/vagy diétába kezdenek.

Itt az új év, az ünnepi trakta után sokunknál kezdődhet az átállás az egészségesebb, tudatosabb táplálkozásra, indulhat a diéta. A klasszikus magyaros hétvégi menü most nem lesz jó és a szénhidrátbajnokoknak szánt hétvégi menü ideje sem most van, ilyenkor az alakbarát hétvégi menükre van szükség, ezért mi is így indítjuk az évet.

Mandarinos répaturmix

Hozzávalók:

A mandarint meghámozzuk és cikkekre szedjük, a répát meghámozzuk és lereszeljük. Mindent egy tálba mérünk és botmixerrel turmixoljuk. 

 

 

Brokkolis-csirkés köles

Hozzávalók:

Egy lábosban olajat hevítek és megfonnyasztom rajta a hagymát. Közben finoman sózom. Hozzákeverem a kölest és 1-2 percig együtt pirítom őket. Felöntöm a háromszoros mennyiségű vízzel, és takaréklángon 15-16 perc alatt készre főzöm. Közben egy serpenyőben olajat hevítek. Közepes lángon elkezdem pirítani a csirkemellet, sózom, borsozom. 3-4 perccel később ráborítom a brokkolit, és további 5-6 percig pirítom őket. Pár csepp citromlével meglocsolom. Ha elkészült, összeforgatom a kölessel, a paprikával és a petrezselyemzölddel. Sózom, ízlés szerint citromlével ízesítem.

 

Sütőtöksaláta céklával és fetával

Hozzávalók (4 személyre):

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

A céklát és a sütőtököt meghámozzuk, és egyenlő nagyságú kockákra vágjuk. 
Egy nagy tepsire borítjuk a zöldségeket, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk.
A tepsit lefedjük alufóliával, és a zöldségeket 40-45 perc alatt megsütjük.
A puhára sült céklát és sütőtököt tálra szedjük, rámorzsoljuk a fetát, és megszórjuk aprított petrezselyemmel.

 

Még több tipp a hétvégi menühöz:

Exit mobile version