De a lelkem annyira vágyott egy jó burgonyás pogácsára. Lehet, hogy ezért, vagy tényleg nagyon jó a recept, de annyira nagyon jólesett, hogy szénhidrát- és kalóriaszámolás is elmaradt, mert még az egyébként “rosszul” evő kisfiúnk is azonnal az első kihűlt tepsire járt rá a konyhába.
Találtam a neten egy burgonyás pogácsa receptet, és átalakítottam, hogy nyugodt szívvel ehessük. Ami a pürét illeti: úgy döntöttem, mivel nem magában eszem és lassít rajta a teljes kiőrlésű liszt meg a margarin is, no meg a lelkemnek is nagyon kell, most ehetem.
Krumplis pogácsa:
- 630 gramm burgonya (hámozott)
- 10 gramm 4 édes (vagy bármilyen édesítő)
- 25 gramm friss élesztő
- 250 gramm margarin
- 290 gramm teljes kiőrlésű liszt
- 120 gramm finomliszt
- 1 db tojássárgája
- ízlés szerint só – nálam 6 gramm himalájai
- 1 db tojás kenéshez
A folytatásért kattints az Egy egészségesebb élet caféblogra!