Fogyókúrás nassolnivalók

nlc | 2016. Január 15.
A fogyókúránál és a cigiről való leszokásban a nassolás elkerülése az egyik legnehezebb feladat. Mutatunk néhány olyan finom falatot, amelyekkel egyik szabály ellen sem vétünk.

Fűszeres sárgarépapüré

Hozzávalók:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál vörösborecet
  • 1 kg, megfőzve, pürésítve sárgarépa
  • 165 ml olívaolaj
  • 2 centi reszelt gyömbér
  • 2 teáskanál római kömény
Kategóriaelőétel
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A pürésített répát összekeverjük az olajjal, majd a gyömbérrel és a fokhagymával, majd jöhet bele a vörösborecet és a római kömény. 

Kiknek ajánljuk: Teljes kiőrlésű kenyérre kenve olyanoknak válhat be, akik szeretik az erőteljes, keleties ízeket. Korpás kekszre kenve is finom. 

 

Zabpelyhes joghurt

Hozzávalók:

  • lehet zabkorpa is zabpehely
  • 1 pohár natúr joghurt
  • tetszés szerinti friss gyümölcs
  • ízlés szerint útifűmaghéj
Kategóriadesszert
Elkészítési idő10 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A feladat egyszerű: a hozzávalókat szépen rétegezd úgy, hogy az egyik réteg zabpehely helyére tegyél egy evőkanálnyi útifűmaghéjat, ami kitisztítja a beleidet és csillapítja az éhségedet. Arra figyelj, hogy ne álljon sokáig a keverék, ugyanis a maghéj nagyon megduzzad és nagyjából ehetetlenné válik a keverék. Ha nem elég édes a joghurt, akkor édesítsd nyírfacukorral vagy sztíviával, de édesebb aszalt gyümölcsökkel is próbálkozhatsz. 

Kiknek ajánljuk: Elsősorban olyanoknak, akik nem tudnak mit reggelizni, vagy akik este még nassolnának egy kicsit. 

Fűszeres csirkeszárny

Hozzávalók:

  • ízesítéshez só
  • ízesítéshez fokhagyma
  • ízesítéshez olaj
  • ízesítéshez bors
  • ízesítéshez mustár
  • ízesítéshez chilipehely
  • tetszés szerinti csirkeszárny
Kategóriaelőétel
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, az ízét állandóan kóstolgatva beállítjuk, minél csípősebb, annál jobb. A csirkeszárnyat beleforgatjuk és egy éjszakán át állni hagyjuk. Tepsibe tesszük, 180 fokon lefedve sütjük 20-25 percig, majd ha megpuhult, akkor emeljük 200 fokra a sütőn a hőfokot, és pirítsuk meg a szárnyakat. 

Vigyünk magunkkal a munkába, és ha nagyon ránk törne az éhség, együnk belőle. Mivel csípős, egy-két darab bőven elég lesz. 

 

Kiknek ajánljuk: Azoknak, akik sokszor esznek és hamar megéheznek, ideális étel, a csirkeszárny ugyanis önmagában nem hizlal, ezért napi 4-5 darabtól semmi bajunk nem lesz.

 5 tipp gyakorlott fogyókúrázóktól:

1. Édesség helyett egyél kakaós, sztíviás túrót!

2. Egyél kenyér nélküli szendvicset! A felvágottat vagy kencét egyszerűen töltsd egy szelet sajtba és már eheted is.

3. Igyál egész nap! Az éhségérzet sokszor csak a szomjúságot jelzi, ha folyamatosan iszol, nem lesznek éhségrohamaid.

4. Egyél szárított gyümölcsöket és zöldségeket!

5. Legyen nálad mindig valami harapnivaló, hogy ne törjenek rád éhségrohamok!

Exit mobile version