Fűszeres sárgarépapüré
Hozzávalók:
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál vörösborecet
- 1 kg, megfőzve, pürésítve sárgarépa
- 165 ml olívaolaj
- 2 centi reszelt gyömbér
- 2 teáskanál római kömény
Elkészítés
A pürésített répát összekeverjük az olajjal, majd a gyömbérrel és a fokhagymával, majd jöhet bele a vörösborecet és a római kömény.
Kiknek ajánljuk: Teljes kiőrlésű kenyérre kenve olyanoknak válhat be, akik szeretik az erőteljes, keleties ízeket. Korpás kekszre kenve is finom.
Zabpelyhes joghurt
Hozzávalók:
- lehet zabkorpa is zabpehely
- 1 pohár natúr joghurt
- tetszés szerinti friss gyümölcs
- ízlés szerint útifűmaghéj
Elkészítés
A feladat egyszerű: a hozzávalókat szépen rétegezd úgy, hogy az egyik réteg zabpehely helyére tegyél egy evőkanálnyi útifűmaghéjat, ami kitisztítja a beleidet és csillapítja az éhségedet. Arra figyelj, hogy ne álljon sokáig a keverék, ugyanis a maghéj nagyon megduzzad és nagyjából ehetetlenné válik a keverék. Ha nem elég édes a joghurt, akkor édesítsd nyírfacukorral vagy sztíviával, de édesebb aszalt gyümölcsökkel is próbálkozhatsz.
Kiknek ajánljuk: Elsősorban olyanoknak, akik nem tudnak mit reggelizni, vagy akik este még nassolnának egy kicsit.
Fűszeres csirkeszárny
Hozzávalók:
- ízesítéshez só
- ízesítéshez fokhagyma
- ízesítéshez olaj
- ízesítéshez bors
- ízesítéshez mustár
- ízesítéshez chilipehely
- tetszés szerinti csirkeszárny
Elkészítés
Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, az ízét állandóan kóstolgatva beállítjuk, minél csípősebb, annál jobb. A csirkeszárnyat beleforgatjuk és egy éjszakán át állni hagyjuk. Tepsibe tesszük, 180 fokon lefedve sütjük 20-25 percig, majd ha megpuhult, akkor emeljük 200 fokra a sütőn a hőfokot, és pirítsuk meg a szárnyakat.
Vigyünk magunkkal a munkába, és ha nagyon ránk törne az éhség, együnk belőle. Mivel csípős, egy-két darab bőven elég lesz.
Kiknek ajánljuk: Azoknak, akik sokszor esznek és hamar megéheznek, ideális étel, a csirkeszárny ugyanis önmagában nem hizlal, ezért napi 4-5 darabtól semmi bajunk nem lesz.
5 tipp gyakorlott fogyókúrázóktól: 1. Édesség helyett egyél kakaós, sztíviás túrót! 2. Egyél kenyér nélküli szendvicset! A felvágottat vagy kencét egyszerűen töltsd egy szelet sajtba és már eheted is. 3. Igyál egész nap! Az éhségérzet sokszor csak a szomjúságot jelzi, ha folyamatosan iszol, nem lesznek éhségrohamaid. 4. Egyél szárított gyümölcsöket és zöldségeket! 5. Legyen nálad mindig valami harapnivaló, hogy ne törjenek rád éhségrohamok! |