A 25 éves Carissa Rho a Bahamákról származik, és szabadúszó íróként dolgozik. A szobrok készítésébe unalomból kezdett, mikor épp munkát keresett.
Az ételek hasonmásait agyagból készíti, és a saját sütőjében süti ki.
A szobrok között van szusi (a japán ételek mintázása egyébként a lány kedvence), desszertek, hamburger, gyros tál, sőt, egy egész kollekció is a Bahamák hagyományos ételeiből.
Egy mini ételszobor alig egy centis, ezért Rhónak nagyon precíznek kell lennie: elárulta, hogy a szín kikeverése és felvitele az egyik legnehezebb része a folyamatnak. A fedő textúrát alumíniumkeverékből állítja elő, a formázáshoz pedig fogkefét és tűt használ.
A lány elmondta, hogy hihetetlenül megnyugtatja, mikor a szobrokat készíti, és hogy utólag örül, hogy épp nem volt munkája: különben sosem talált volna rá erre a szokatlan hobbira.
Forrás: Buzzfeed