Recept: csodafinom málnás macaron

nlc | 2016. Január 20.
Macaront készíteni nem túl bonyolult folyamat, ugyanakkor néhány szabályt mindenképpen érdemes betartani a siker érdekében. Készíts velünk csodafinom málnás macaront. Mutatjuk a részleteket.

A macaron készítésének egyik titka a friss és szobahőmérsékletre fölmelegedett tojásokban rejlik. Éppen ezért, miután kivetted a tojásokat a hűtőből, üsd fel őket, válaszd szét a sárgákat a fehérjétől, majd várd meg, hogy felmelegedjenek.

A másik lényeges szempont a macaron sikeréhez, hogy a megadott mennyiségeket nagyon pontosan kell lemérni, ne legyen sem kevesebb, sem több, pontosan annyi, mint ami a receptben szerepel.

A málnás macaron hozzávalói kb. 25-30 darabhoz

Így készítheted el a málnás macaront

Melegítsd elő a sütőt 150 fokra.

Mérd pontosan a mandulalisztet, és keverd el a porcukorral, majd (kávé)darálóba öntve daráld 2-3 percig. A pontosan kimért tojásfehérjét keverőtálba töltsd, majd habverővel vagy robotgéppel habosodásig közepes fordulaton, ezt követően lassú fokozaton verd keményre. A lassú fokozatra kapcsolástól kezdve apránként add hozzá a cukrot. Ha elkészült a keményre vert tojáshab, óvatosan keverd bele az ételfestéket.

A tojáshabhoz kanalanként keverd a mandulalisztet. Amikor elkészült a macaron tésztája, sütőpapírral bélelt vagy szilikonos tepsibe kanalazd. Nyomózsákba is töltheted a krémet, és óvatosan kis halmokat nyomj a tepsire. Sütés előtt a macaront feltétlenül pihentesd 15 percet.

A tepsit a sütő alsó rekeszébe tolt, majd süsd a macaronokat kb. 15 percig. A negyedóra leteltét követően végy ki egy süteményt, kóstold meg vagy törd ketté ellenőrizve, hogy megsült-e. Ha szükséges, 1-5 percre hagyd még a sütőben a tepsit. A kihűlt macaront töltsd meg a málnalekvárral, két süteményt tapasztva egymáshoz.

Olvass még macaron témájú cikkeket az NLCafén

Fotó: Pinterest

Exit mobile version