A karalábé-krémleveshez most kicsivel több alapanyagot használtam fel, hogy ürüljön a hűtő, pl. a répa, ám ki is hagyható belőle nyugodtan.
Karalábé-krémleves
- vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 fej karalábé
- 2 kis krumpli
- 1 picurka répa (az ízének nem árt, sőt!)
- 1 húsleveskocka
- kb. 250 ml tejszín
A vajon megpirítom a hagymákat, majd beleteszem a felszeletelt zöldségeket, karalábét. Vizet öntök rá, hogy ellepje teljesen. Megfőzöm. Ha már puhák, jöhet a turmixolás, majd az ízesítés: só, bors, kocka. A tejszínt kiöntöm egy tálba, majd kis adagokban hozzámerek a levesből, hőkiegyenlítek. Majd a tejszínes részt is hozzáadom, megvárom, amíg felforr. Kenyérkockát pirítok mellé.
A folytatásért kattints a Levendulalány caféblogra!