Hamisítatlan méregtelenítő finomság a téli napokra

cafeblog/gasztrolabor | 2016. Január 22.
Kinek ne jutna eszébe januárban az újévi fogadalom? Mondjuk hogy mit (t)eszek és mit nem (t)eszek az új évben.

Na de nem szeretném, hogy a fogadalmak miatt bárki is éhen maradjon, ezért hoztam nektek egy laktató és nem utolsósorban egészséges receptet. Jöjjenek a részletek!

Céklafőzelék, rozmaringos fokhagymás tepsis burgonyával

A céklákat feldaraboljátok, majd megfőzitek. Ha megvagytok, akkor egy botmixerrel pürésítsétek, majd egy kis sóval-borssal lehet ízesíteni. Egy kevés vízzel felöntve forraljátok újra. Amíg felforr, van időtök, hogy megcsináljátok a joghurtos habarást. Ehhez semmi különösre nincs szükségetek, mindössze nagyjából fél pohár joghurtot csomómentesre elkevertek a liszttel, majd némi levet adtok hozzá. Ha megvan, szépen fokozatosan hozzáadjátok a rotyogó főzelékhez, még kb. 5-10 percig hagyjátok, amíg a liszt nyers íze el nem tűnik, és készen is vagytok a céklafőzelékkel!

A folytatásért kattints a Gasztrolabor caféblogra!

Exit mobile version