Hétvégi menü egyszerű, de nagyszerű újdonságokkal

nlc | 2016. Január 22.
Ezen a hétvégén is számíthattok ránk, hoztunk egy hétvégi menüt olyan egyszerű, de finom receptekkel, amelyeket talán még nem próbáltatok eddig. Úgy készüljetek, hogy ez a hétvégétek is ízekben gazdag lesz!

Az alakbarát hétvégi menüt most kicsit félretesszük, és bár mai menünk nem olyan “durva”, mint egy jó magyaros klasszikusokból álló hétvégi menü, azért jobb, ha a kalóriákat most nem számoljátok. 

Mogyorós banánkenyér

Hozzávalók 12-14 szelethez:

A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a pépesített banánokat, ezt is beledolgozzuk a kézi mixerrel. A lisztet, az őrölt mogyorót, a szódabikarbónát, a tejet és 5 dkg durvára vágott mogyorót/diót is a tésztába keverünk. A masszát sütőpapírral bélelt vagy kivajazott–kilisztezett kenyérformába merjük, a tetejét megszórjuk a maradék 5 dkg durvára vágott mogyoróval. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Napokig puha marad. 

Muffinfasírtok fetával

Hozzávalók 8 db muffinhoz:

1. A hagymát és a fokhagymát nagyon apróra vágjuk, a szárított paradicsomot is kisebb darabokra.
2. A húst, a hagymákat és a szárított paradicsomot egy tálba mérjük, hozzáadjuk a tojást, fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával és bazsalikommal, és összegyúrjuk. Adunk hozzá néhány evőkanál zsemlemorzsát, hogy ne legyen túl híg.
3. Szilikon muffinsütő formát készítünk elő, vagy ha ilyenünk nincs, akkor a fém muffinsütőt kivajazzuk, és zsemlemorzsával szórjuk meg. A mélyedésekbe kanalazzuk a húsmasszát, kb a feléig, ott megállunk, minden muffin közepébe belenyomunk egy fetakockát, és aztán befedjük a maradék húsmasszával. Kicsit púposra formázzuk, hogy hasonlítson a muffinhoz. 
4. 200 fokos sütőben sütjük kb. 40 percig. Közben bugyog, rotyog, de aztán amikor a teteje már megpirul, elzárhatjuk a sütőt, és mikor kivesszük, látni fogjuk, hogy korrekt kis muffinjaink lettek.

Mi sütőben sütött, sóval, borssal, olívaolajjal meglocsolt és sütés közben párszor átforgatott krumplival ettük.

Kéksajtos-diós pirítós

Hozzávalók 2 személyre:

Keverjük ki a krémsajtot a kék sajttal, majd adjuk hozzá a darált diót. Ízesítsük az apróra vágott petrezselyemmel, tegyünk hozzá egy kevés frissen őrölt borsot és szerecsendiót. Kenjük a pirítósokra, és szórjunk a tetejére egész dióbelet.

Még több tipp a hétvégi menühöz:

Exit mobile version