Ha jót akarsz, ezt a levest kipróbálod!

nlc | 2016. Január 23.
Ha hétköznapokon nincs is idő finom házi levesekre, ilyenkor hétvégén feltöltődünk, és mindig kerül az asztalra leves. Mi most ezzel a különleges tésztás bablevessel készülünk.

Bablevesből is próbáltunk már sokfélét, majdnem annyiféle bableves van, mint húsleves, de ez a tésztás bableves most készült először. Kár volt várni vele, mert nagyon-nagyon finom.

 

Hozzávalók:

Olívaolajon megpároljuk a hagymát és a felkockázott szalonnát. Hozzáadjuk az előző éjszaka beáztatott babot, felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi a babot. Beletesszük a megpucolt répákat, 1 evőkanál zsályalevelet. Sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg a bab megpuhul (kb. 2 óra). Közben a lisztből, a tojásból és egy csipet sóból tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, majd széles metéltnek felcsíkozzuk. Mikor már puha a bab, kivesszük a répákat a levesből, a paradicsomot a leveshez adjuk (hogy ne legyen lilás színe), beletesszük a maradék zsályalevelet, a felaprított fokhagymát, 3-4 percig forraljuk, majd 1-2 perc alatt belefőzzük a tésztát, és tálaljuk.

Még több isteni leves a hétvégére:

Exit mobile version